Za zakup mehanizacije za uređenje divljih deponija oko 100.000  evra

SMEDEREVO, 25. januar 2024 – Smederevsko JKP „Zelenilo i groblja“ objavilo je javnu nabavku za zakup mehanizacije za uređenje divljih deponija. Procenjena vrednost je 9.900.000 bez PDV-a, sa PDV-om to izađe na oko 100 hiljada evra.

Predmet zakupa su jedna kombinovana mašina rovokopač-utovarivač, dva bagera točkaša, jedan mini bager, jedan utovarivač, valjak i pet kamiona kipera.

Te sprave je planirano da imaju, kako koja, između 50 i 850 radnih sati, a  predviđeno je da tokom izvršenja ugovora izabrani ponuđač, zakupodavac, snosi troškove goriva prilikom obavljanja poslova na uređenju divljih deponija i troškove održavanja vozila i mehanizacije.

Rok za podnošenje prijava je 2. februar.

Podsećamo, nakon što je izrađen Elaborat o utvrđivanju broja, količina i mesta nastanka divlјih deponija komunalnog otpada u 27 seoskih naselјa grada Smedereva, kao i raspisivanja javne nabavke za izvođenje radova planiranih u elaboratu, Smederevo je sa izvođačem radova potpisalo ugovor za radove na otklanjanju ovih divlјih deponija. Ugovor je zaklјučen na određeno vreme i istekao je 31.12.2023. godine, a planirana sredstva za njegovu realizaciju su bila u iznosu od 300 miliona dinara bez PDV-a.

Posle svega, ostaje pitanje koliko bi koštalo rešavanje problema zbog kojih te divlje deponije nastaju, ili adekvatno sprečavanje njihovog nastajanja obezbeđivanjem lokacija pa i kažnjavanjem učinilaca, da li bi to bilo slično ili više od novca koji se godinama izdvaja za njihovo uklanjanje.

Foto/ilustracija: JKP Zelenilo i groblja FB

Skorašnji članci

error: Content is protected !!